Cea mai mare piață din România!

Tradiție și modernism

Cea mai mare PIAȚĂ din România

Etalon comercial pentru capitala României, Piața Obor reprezintă prin excelență cea mai mare și mai vestită piață românească

 

Citește

Situată într-o zonă-cheie a Bucureștiului, cu o puternică încărcătură istorică, noua platformă extinde cu 40% spațiul comercial existent odinioară.

Piața Obor dispune de spații frigorifice moderne pentru depozitare, lifturi speciale pentru marfă și culoare de aprovizionare - totul conform normelor în vigoare.

Dotările și condițiile de comerț modern asigură clienților un cadru igienic și plăcut, în care pot face cumpărăturile în siguranță.

Situat într-o zonă intens circulată, complexul comercial Piața Obor se bucură zi de zi de un flux mare de clienți și turiști.

Mari bloggeri și vloggeri culinari, ca Mark Wiens și publicații de renume (New York Times) au vizitat și au scris despre experiența lor în Piața Obor București.

0
prima mențiune istorică
0
transformare în cea mai mare piață
Image
Image

Piața Obor București – etalon comercial

Zona Obor este localizată în partea central-estică a Bucureștiului, la intersecția dintre șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Moșilor - la doar 1,5 km de centrul orașului.
Zona administrată de Piața Obor se extinde pe mai mult de 25.000 de metri pătrați, între blocurile rezidențiale de la Bucur Obor (vest), până la străzile Ziduri Moși (nord) și Chiristigiilor (sud).
Clădirea construită în anul 2010 este poziționată pe locul fostei piețe „Obor” și a zonei pietonale înconjurătoare, având o suprafață de aproape 20.000 mp. 
Piața Obor concentrează cel mai mare număr de producători agricoli, fiind locul de referință pentru majoritatea acestora. De aici sloganul: „Direct de la producător!” Pe lângă producătorul tradițional piața are în componență peste 40 de magazine tradiționale.

Comercianți

La etajele 1 si 2 te bucuri de un stil modern, comod si convenabil de a-ti face cumparaturile pentru tine si casa ta. Lifturi de persoane și de marfă, scări rulante, aer condiționat sunt dotarile moderne care fac din Piața Obor „cel mai mare mall de mâncare!”

O investiție de succes pentru București

Piata Obor Market & Complex Comercial S.A.

In anul 2005 Primaria Sectorului 2 Bucuresti, ca urmare a nevoii acute de modernizare a infrastructurii comerciale din zona Obor, a hotarat sa selectioneze un investitor privat pentru un proiect de investitii care sa aduca un nou stil de comert: modern, dinamic si adaptat cerintelor actuale.
Parcurgand procedurile de licitatie, consortiul format din “BANEASA INVESTMENTS” S.A., “COMNORD” S.A., “PROCEMA” S.A. si “PRACTIC” S.A. a incheiat in 15 ianuarie 2007 un Contract de Parteneriat Public-Privat cu Primaria Sector 2 – Bucuresti, in vederea “Dezvoltarii infrastructurii de afaceri – Piata Obor”.
Astfel, in anul 2006 se infiinteaza societatea comerciala “Piata Obor Market & Complex Comercial” S.A. cu un capital social de 10 milioane EURO. Pe locul vechii piete Obor incepe implementarea proiectului de modernizare a infrastructurii, menit sa asigure un cadru modern, atat din punct de vedere comercial, cat si sub aspectul sigurantei si sanatatii publice, respectand totodata traditia locului.

Noul proiect a fost conceput sa se desfasoare in doua etape:

Etapa 1 = piata traditionala intr-o infrastructura moderna, dezvoltata pe o suprafata de 15.600 mp si compusa dintr-o cladire comerciala de 4 nivele (S+P+2E), cu o suprafata totala construita de 21.500 mp si o platforma comerciala exterioara, desfasurata pe o suprafata de 11.670 mp.

Etapa 2 = extinderea pietei traditionale printr-un centru modern de retail.
Noua Piata Obor a fost deschisa in data de 2 octombrie 2010, in prima zi din „Luna Recoltei”.
Incepand cu aprilie 2011 se deschide etajul 1, iar in august 2011 se inaugureaza si parcarea subterana.