Close
Str. Ziduri Mosi nr. 4 Sector 2, Bucuresti
021 310 0262
contact@piataoborbucuresti.ro

Despre Noi

ISTORIC

Piata Obor este una dintre cele mai mari si mai vechi zone comerciale din Bucuresti si din tara. Era cunoscuta ca targ de animale – obor de unde i se trage si numele, inca din secolul al XVII-lea.

Cu trecerea timpului devine o mare piata traditionala iar in 1865 Consiliul Local recunoaste statutul locului ca piata publica. Din anul 1890 intra in administrarea Consiliului Local al orasului Bucuresti.

In anii 2000 Piata Obor cuprindea o suprafata de 9.000 mp cu tarabe, aproximativ 2.000 mp de mici magazine si peste o duzina de mici restaurante/terase. Acest mod de organizare nu mai era in concordanta cu dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului secolului XXI.

Direct de la producator!

CEA MAI MARE PIATA DIN ROMANIA

O piata traditionala intr-o infrastructura moderna, dezvoltata pe o suprafata de 26.399 mp

La Piata Obor alegi in fiecare zi cele mai proaspete fructe si legume, oua, carne, mezeluri traditionale, lactate romanesti, direct de la producator.

Piata Obor te invita pe parcursul anului sa alegi din bogatia de produse traditionale de la Targul mosilor de vara, Targul de must, Targul muraturilor sau Targul de brazi.

La Piata Obor te bucuri de un stil modern, comod si convenabil de a-ti face cumparaturile! Ai la dispozitie 500 de locuri de parcare si acces facil cu mijloacele de transport in comun.

DESPRE NOI

In anul 2005 Primaria Sectorului 2 Bucuresti, ca urmare a nevoii acute de modernizare a infrastructurii comerciale din zona Obor, a hotarat sa selectioneze un investitor privat pentru un proiect de investitii care sa aduca un nou stil de comert: modern, dinamic si adaptat cerintelor actuale.

Parcurgand procedurile de licitatie, consortiul format din “BANEASA INVESTMENTS” S.A., “COMNORD” S.A., “PROCEMA” S.A. si “PRACTIC” S.A. a incheiat in 15 ianuarie 2007 un Contract de Parteneriat Public-Privat cu Primaria Sector 2 – Bucuresti, in vederea “Dezvoltarii infrastructurii de afaceri – Piata Obor”.

Astfel, in anul 2006 se infiinteaza societatea comerciala “Piata Obor Market & Complex Comercial” S.A. cu un capital social de 10 milioane EURO. Pe locul vechii piete Obor incepe implementarea proiectului de modernizare a infrastructurii, menit sa asigure un cadru modern, atat din punct de vedere comercial, cat si sub aspectul sigurantei si sanatatii publice, respectand totodata traditia locului.

Noul proiect a fost conceput sa se desfasoare in doua etape:
Etapa 1 = piata traditionala intr-o infrastructura moderna, dezvoltata pe o suprafata de 15.600 mp si compusa dintr-o cladire comerciala de 4 nivele (S+P+2E), cu o suprafata totala construita de 21.500 mp si o platforma comerciala exterioara, desfasurata pe o suprafata de 11.670 mp.
Etapa 2 = extinderea pietei traditionale printr-un centru modern de retail.
Noua Piata Obor a fost deschisa in data de 2 octombrie 2010, in prima zi din „Luna Recoltei”.
Incepand cu aprilie 2011 se deschide etajul 1, iar in august 2011 se inaugureaza si parcarea subterana.

ACCES

Situata la 1,5 km de centrul istoric al capitalei, Piata Obor se afla la intersectia a 5 mari artere rutiere: Calea Mosilor, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Colentina, Sos. Pantelimon si Sos. Mihai Bravu.
Accesul este facil dinspre toate zonele capitalei, cu multiple mijloace de transport (tramvai, troleibuz, autobuz, metrou).